Waarom een voorinschrijving voor onze zeilkampen?

31 oktober 2023

Waarom een voorinschrijving voor onze zeilkampen?

We krijgen af en toe vragen van mensen die willen weten waarom we een voorinschrijving hebben voor onze zeilkampen. Hier leggen we het uit.

Precies die ene week

Bij het boeken willen ouders vaak een specifieke week kiezen voor het zeilkamp, afgestemd op hun gezinsvakantie, werkverplichtingen of andere beperkingen. Kinderen hebben meestal zes weken vakantie, terwijl ouders vaak maar drie weken vrij kunnen nemen. Dit maakt het kiezen van de juiste week een uitdaging.

Een voorbeeld

Laten we als voorbeeld nemen dat je graag wilt dat jouw dochter van elf jaar in week achtentwintig op zeilkamp wil gaan.

Onze zeilkampen zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen: de groep van acht tot twaalf jaar waar jouw dochter in zit heeft dertig plekken. De verdeling tussen jongens en meisjes op een zeilkamp is ongeveer gelijk. Er zijn er nu nog maar vijftien plekken beschikbaar. In alle boten die we hebben voor de 8-12 groep.

Nu heeft jouw kind vast en zeker ook een voorkeur voor een bepaald type boot. Denk eens aan de RS Tera. We hebben vijf RS Tera’s beschikbaar. Ook hier is de verdeling tussen jongens en meisjes ongeveer gelijk. Er zijn nu opeens nog maar twee à drie plekken beschikbaar in week achtentwintig voor jouw dochter.

Als we dan ook nog meenemen dat ze op een kamer wil slapen met meisjes van tien tot en met twaalf jaar, in plaats van de kleinere kinderen van acht tot tien jaar. En wie weet wil ze met een vriendin op kamp die ook RS Tera wil zeilen… Of wil een ander meisje graag in week achtentwintig met haar vriendin in de RS Tera zeilen. Dan begrijp je dat het best krap kan zijn om jouw dochter in week achtentwintig in te schrijven.

Vaste klanten

Nu weet je waarom we voor onze vaste klanten een systeem hebben bedacht waarmee ze zich vroeg in het jaar al kunnen aanmelden voor een bepaald type boot in een specifieke week.

We willen voorkomen dat we mensen teleurstellen, en daarom hechten we zoveel belang aan de voorinschrijving. Het draait allemaal om ervoor te zorgen dat jullie niet teleurgesteld worden als je te laat boekt en het kamp volgeboekt is.

Groeten van Wytse!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident