“Wat zijn de kernvereisten voor het behalen van je watersportdiploma?”

19 juni 2024

Handleiding Buitenboordmotor

Een belangrijk onderdeel van het zeilen is het omgaan met een buitenboordmotor. Voor veel beginnende zeilers kan dit een uitdaging vormen, maar met de juiste aanpak en voldoende oefening wordt dit een van de eenvoudigste vaardigheden om te meesteren. Tijdens de zeilcursussen bij Zeilschool Pean leren we je stap voor stap hoe je een motor start, stopt en hoe je rechtuit kunt varen met een buitenboordmotor.

Motor Starten en Stoppen

Het starten en stoppen van een buitenboordmotor moet, zoals het meeste in zeilen, rustig en met controle uitgevoerd worden. Tijdens onze cursus leren we je stap voor stap hoe je dit doet.

Rechtuit Varen

Een keer je de motor gestart hebt, wil je natuurlijk ook naar de juiste plek toe varen. Tijdens onze cursus leren we je hoe je rechtuit vaart zodat je veilig je bestemming bereikt.

Voor meer informatie over onze zeilcursussen of het omgaan met de buitenboordmotor kan je terecht op onze contactpagina of ons Instagramaccount @zeilschoolpean. Voor een overzicht van het cursusaanbod kan je terecht op de zeilschoolpagina.

Nationaal Watersportdiploma

De module ‘Buitenboordmotor’ valt onder niveau 2 van het Nationaal watersportdiploma en is voornamelijk bedoeld voor volwassenen. Hoewel de module optioneel is, is het voor iedere zeiler een waardevolle competentie om onder de knie te krijgen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident