“Watersportdiploma: De belangrijkste eisen en criteria uitgelegd”

19 juni 2024

Vaartermen in het Zeilen

Als je wilt zeilen, is er een bepaalde woordenschat die je moet begrijpen. Dit zijn de zogenaamde vaartermen. Deze termen helpen om effectief te communiceren op het water en begrip te hebben van de belangrijke aspecten van het zeilen. Hieronder zullen we enkele belangrijke vaartermen behandelen.

Begrippen en Termen

Een goede zeiler kan alle koersen benoemen en begrijpt wat termen als overstag, gijpen, oploeven, afvallen, stuurboord, bakboord, loef en lij betekenen. Ook weet hij of zij hoe te handelen met termen als opkruisen, bovenlangs, onderlangs, deizen, dwarspeiling en killen. Verder kent de zeiler het verschil tussen hogerwal, langswal en lagerwal.

Voor meer informatie over deze en andere belangrijke vaartermen, kunt u terecht op onze contactpagina.

Bekijk voor een volledig overzicht van onze cursussen onze zeilschoolpagina. Volg ons ook op Instagram voor leuke updates van onze activiteiten!

Diplomaeis Nationaal Watersportdiploma

Deze kennis van vaartermen is onderdeel van de diplomaeisen voor het Nationaal watersportdiploma. Hier zijn de details van deze eis:

Leeftijd: Jongeren
Niveau: Niveau 4
Discipline: Kielboot
Module: Theorie
Verplicht: Ja
Competentie: Vaartermen

We hopen dat dit artikel je enthousiast heeft gemaakt om het zeilen en de belangrijke woorden die erbij horen, te leren kennen. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident