“Watersportdiploma Eisen: De Kunst van Deinzen in het Zeilen”

9 mei 2024

Meester in Deinzen: Een Onmisbaar Onderdeel van Zeilen

Deinzen is een belangrijk onderdeel van het zeilen. Het is het achteruit varen van de zeilboot. Dit lijkt misschien lastiger dan het werkelijk is. Mooi aan deinzen is dat je als zeiler de mogelijkheid hebt om meer controle te krijgen over je boot, vooral als je moet manoeuvreren in krappe ruimtes.

Wat houdt deinzen in?

De basis van deinzen is dat je de boot door middel van de juiste techniek achteruit kunt laten varen. Bij het deinzen moet je als zeiler in staat zijn om zelfstandig in de deins te komen en minimaal 3 bootlengtes te deinzen.


Waarom is deinzen belangrijk?

Deinzen is handig in verschillende situaties. Het biedt je meer mogelijkheden om je boot te verplaatsen en geeft je meer controle, zelfs als er weinig ruimte is om te bewegen. Door deinstechnieken onder de knie te krijgen, vergroot je jouw zeilvaardigheden aanzienlijk.

Wil je meer te weten komen?

Graag willen we je uitnodigen om meer te weten te komen over deinzen en andere essentiële zeiltechnieken. Bekijk onze cursusaanbod of neem contact met ons op via onze contactpagina. Voor meer inspiratie en updates kan je ons ook volgen op Instagram.

Diplomaeisen voor deinzen

Leeftijd: Jongeren
Niveau: Niveau 4
Discipline: Zwaardboot 1-mans
Module: Bijzondere vaartechnieken
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Deinzen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident