“Watersportdiploma: Inzicht in de Eisen en Vaardigheden”

19 juni 2024

Vaartermen in het Zeilen: Een Belangrijk Onderdeel van het Nationaal Waterportdiploma

In de prachtige en uitdagende sport van het zeilen, zijn er specifieke termen en uitdrukkingen die elke beginnende zeiler moet begrijpen. Ze zijn essentieel om succesvol en veilig te kunnen zeilen. Een aantal van deze termen zijn onder andere overstag gaan, gijpen, oploeven, afvallen en opkruisen

Leer de basis van de Vaartermen

Als je aan het leren bent om te zeilen, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van de basisvaartermen. Ze vormen het fundament van je zeilkennis en zullen je helpen om te communiceren met andere zeilers en instructeurs en om je eigen vaardigheden op het water te verbeteren.

Vaartermen voor Gevorderden

Nadat je de basisvaartermen onder de knie hebt, is het tijd om je verder te verdiepen in de vaartermen. In deze video krijg je inzicht in enkele van de meer geavanceerde termen die worden gebruikt in het zeilen.

Wil je Meer Leren?

Ben je benieuwd naar meer en wil je je zeilvaardigheden verbeteren? Bekijk eens ons cursusaanbod. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons ook volgen op Instagram voor leuke updates en foto’s.

Nationaal Waterportdiploma Eisen: Vaartermen

Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Niveau 1
Discipline: Kielboot
Module: Theorie
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Vaartermen

Deze competentie is een verplicht onderdeel van het Nationaal Waterportdiploma. Dit betekent dat elke zeiler deze vaartermen moet kunnen begrijpen en toepassen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident