“Watersportdiploma vereiste: De kunst van het hijsen en strijken van de zeilen”

19 juni 2024

Hijsen en strijken van de zeilen: een essentiële basisvaardigheid in het zeilen

Het zeilen is een geweldige sport vol met avontuur, leerzame ervaringen en momenten van rust en ontspanning. Maar voordat we de wind in de zeilen kunnen vangen, moet je eerst een paar basisvaardigheden onder de knie krijgen. Een daarvan is het hijsen en strijken van de zeilen. Dit is wat alle zeilers, jong en oud, eerste moeten leren.

Wat betekent hijsen en strijken van de zeilen?

Hijsen en strijken van de zeilen betekent simpelweg dat je de zeilen opzet en weghaalt. De zeiler kan, onder begeleiding van de instructeur, de zeilen omhoog hijsen (het ‘hijsen’ van de zeilen) en ook weer naar beneden halen (het ‘strijken’ van de zeilen). Deze vaardigheden zijn fundamenteel voor een zeiler, want zonder zeilen kan de boot niet vooruit.

Wilt u meer leren over zeilen?

Misschien ben je nu geïnteresseerd in het leren hoe je de zeilen kunt hijsen en strijken? Of misschien wil je meer leren over al de andere vaardigheden die je nodig hebt om te zeilen?

Als dat zo is, neem dan gerust contact met ons op, bekijk ons op Instagram of neem een kijkje naar ons cursusaanbod. We horen graag van je!

Nationaal watersportdiploma

Leeftijd: Jongeren

Niveau: Niveau 1

Discipline: Kielboot

Module: Basis

Is de module verplicht: Verplicht

Competentie: Hijsen en strijken van de zeilen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident