“Wedstrijdzeilen als optionele module binnen het Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024

Kennismaken met Wedstrijdzeilen bij Zeilschool Pean

Bij zeilschool Pean gaat zeilen verder dan alleen het beheersen van de boot. We bieden de mogelijkheid aan om kennis te maken met wedstrijdzeilen. Dit onderdeel van de zeilsport brengt een extra dimensie met zich mee: naast de basistechnieken van het zeilen, komt hier ook strategie en competitie bij kijken.

Als deelnemer doe je mee aan een wedstrijdvorm, met een vooraf bepaald parcours. Het doel is niet alleen om als eerste de finish te behalen, maar tevens ook om het parcours te voltooien. Dit vraagt om een nieuwe set vaardigheden en een dieper begrip van het zeilen. Bekijk de onderstaande video voor meer inzicht over wedstrijdzeilen bij Zeilschool Pean.

Om mee te kunnen doen aan wedstrijdzeilen, moet je grotendeels zelfstandig het parcours kunnen varen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan de volgende twee video’s waarin we je meer laten zien over zeilen in wedstrijdvorm.

Intrigued en wil je meer weten? Ga dan naar onze contactpagina of volg ons op Instagram. Benieuwd naar ons cursusaanbod? Bekijk dan hier ons volledige aanbod.

Nationaal Watersportdiploma Eis

Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Niveau 2
Discipline: Kielboot
Module: Wedstrijdzeilen
Is de module verplicht: Optioneel
Competentie: Kennismaken met wedstrijdzeilen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident