Welk type vaar jij #7 RS Tera

27 januari 2021

In onze serie ‘Welk type vaar jij?’ lichten we in iedere week weer een type zeilboot uit om je meer te leren over de verschillende soorten materiaal waarmee we het water op kunnen. In deze zevende aflevering kijken we naar de RS Tera.

#7 RS Tera

In onze serie ‘Welk type vaar jij?’ lichten we in iedere aflevering weer een type zeilboot uit om je meer te leren over de verschillende soorten materiaal waarmee we het water op kunnen. In deze zevende aflevering kijken we naar de kleine RS Tera.

Eenmaal op het water groeit het model snel met de vaardigheden van de cursist mee, want dankzij de twee zeilen kun je er lang plezier van hebben. Bovendien heeft de boot weinig onderhoud nodig en past de tweedelige mast eenvoudig in de romp van de boot, zodat de Tera gemakkelijk op het dak van een auto te vervoeren is en je niet bang hoeft te zijn als je onder een viaduct door rijdt. Daarnaast maakt ook het ontwerp de boot erg geschikt voor jonge zeilers die de fijne kneepjes van de sport nog moeten leren. Door de vorm ga je in deze sportieve eenmans-zwaardboot namelijk vrijwel automatisch in de juiste positie zitten.

Nationaal en internationaal zijn er tal van wedstrijden speciaal voor dit type boot, en net als bij Pean vind je het model bij vele zeilscholen in de eigen vloot. Lees hier meer over zeilen in een RS Tera bij Pean.

De RS Tera is net zoals de vele andere kleine(re) bootjes in deze rubriek (en in onze vloot!) uitermate geschikt voor cursisten. Het model is namelijk licht genoeg voor jonge zeilers om ‘m zelf te water te laten, en ook het optuigen is kinderspel. Dat betekent dat je eenvoudig met een RS Tera aan de slag kunt en je al binnen enkele minuten op het water kunt begeven.

Te halen CWO diploma’s: jeugdzeilen I, II en III. Vanuit de RS Tera is de Laser Pico een logische vervolgstap als je 12 jaar bent. Als je al diploma II hebt, kun je ook overstappen naar de RS-Feva-XL als je 12-14 jaar bent.

Lijk het jou wel wat om op zeilkamp te gaan in de RS Tera?

Bekijk beschikbare zeilkampen in de RS Tera!

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident