Wethouder Hans Broekhuizen slaat eerste paal Pean buiten

27 februari 2020

Nes, 25 februari 2020 – Wethouder Hans Broekhuizen slaat op 4 maart 2020 om 9:00 de eerste paal van de twaalf te realiseren waterlodges van Pean-buiten. Dit is de start van de bouw van de waterlodges op een bijzonder plek in Friesland: op het terrein van zeilschool Pean. Hans Broekhuizen: “Deze prachtige locatie met rust, natuur en water gaat veel bezoekers een onvergetelijke vakantie bieden in onze prachtige regio waar water, weide en bossen elkaar vinden.”

Op de hoek tussen de Wijde Ee en de Graft realiseert zeilschool Pean twaalf nieuwe waterlodges. Deze zullen voorjaar 2021 gereed zijn voor de verhuur aan particulieren en bedrijven. De verhuur van de waterlodges geschiedt onder de nieuwe naam Pean-buiten. Pean-buiten is ruim opgezet: grote lodges, op royale kavels met veel privacy in een natuurlijk begroeide omgeving.

“Tijdens mijn eerste bezoek aan zeilschool Pean was ik onder de indruk van deze ondernemers en de manier waarop ze zeillessen aanbieden, soms zelfs in combinatie met schoolvakken”, geeft wethouder Hans Broekhuizen aan. “Zeilen draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling: je leert over de elementen en je leert je eigen grenzen kennen én te verleggen. Met het mogen slaan van deze eerste paal voor de twaalf waterlodges ben ik zeer verrast door deze ondernemers.”

Natuurlijk is de eerste paal voor zeilschool Pean ook een bijzonder moment. “Na jaren van voorbereiding gaat de bouw nu echt beginnen. Na de planvorming, het vergunningstraject en andere voorbereidingen is de bouw nu de ‘laatste’ stap naar een bijzonder vakantieverblijf in Friesland voor onze gasten. Dit is een belangrijke stap in het 52-jarig bestaan van Zeilschool Pean”, aldus Natasja van den Bos, eigenaar bij zeilschool Pean.

Het slaan van de eerste paal zal op woensdagochtend 4 maart gepaard gaan met een feestelijke bijeenkomst en presentatie. Op de hoogte blijven kan via de voorinschrijvingen of voor meer informatie:

Rienk de Jonge
rienk@pean.nl
0610381267
0513 63 1392
www.peanbuiten.nl

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident