Wildavond XL 19 januari 2019

17 december 2018

Wildavond XL bij Pean met café Kromme Knilles
”We gaan ons weer overtreffen”

Ieder najaar komt team Pean met team Kromme Knilles bijeen om een mooie en verrassende invulling te geven aan een winterse avond in het natuurgebied bij Pean.

Dichtbij en ver weg
“Ik heb nu toch wat moois gevonden” begint Rolf stralend te vertellen in november. “Mijn leverancier kan wat exoten leveren, wat dacht je van een springbok of struisvogel? Wie heeft dat nou ooit geproefd?!” De ideeën vliegen in het rond. Ze willen blijven verrassen maar het moet ook lokaal blijven. De Soarremoarre-gans en de hazen zijn er nog altijd in overvloed. De jagers hebben het er met het wildbeheer in deze regio nog altijd druk mee.
Steeds meer particulieren en restaurants halen hun producten uit de regio. Daarom gaat Rolf van der Veer deze editie de samenwerking aan met ’t Hummelhûs. Dat is de streekboer uit Oudehorne zodat we ook naast vlees wat mooie vegetarische gerechten kunnen laten proeven.

Wild XL
Dit jaar willen Pean en Kromme Knilles naar één in plaats van twee avonden. Dan kunnen ze groter uitpakken. Natuurlijk worden de fietsers weer uitgenodigd om zo op Pean te arriveren. We beginnen rond 17:00 uur met een borrel met live muziek van Troubadour Berend uit Irnsum. Daarna gaan we met de liefhebbers een winterwandeling ondernemen van 30-45 minuten. Er zijn twee gidsen gevraagd die tijdens deze wilde wintertocht de gasten meenemen rondje Pean. “In het donker over onze dijk langs de Wijde Ee is echt adembenemend ”, vertelt Natasja van den Bos. “Regelmatig zie ik een ree wegschieten of hoor ik de kerkuil van de buurman krijsen.” De veengrond is altijd sompig, dus neem voor deze avondwandeling wel je bergschoenen of kaplaarzen mee.

Omdat we dit jaar maar één avond houden we geen  “nee, sorry we zitten vol” willen zeggen, trekken we er nog een extra ruimte in het gebouw Jister bij. Omdat de gastheren nog steeds graag willen dat de gerechten echt uit de velden rondom Akkrum en Pean komen, zijn de jagers al vroeg ingelicht om hun vangsten naar het café Kromme Knilles.

Tapas
Omdat de wildavond voor veel gasten een traditie is, proberen we elk jaar de verwachting weer te overtreffen. Rolf: “Dit jaar gaan  we wederom ‘wild-tapas’ eten. De houten planken met lekkernijen zetten we weer in. Deze keer met een andere variatie waarbij ook de producten van de Streekboer uit Oudehorne tot haar recht komen.”  En ook nieuw dit jaar is dat Kromme Knilles haar eigen bieren brouwt. Speciaal voor de wildavonden wordt een bijzondere batch gebotteld.

De wildavond XL is op zaterdag 19 januari. Rond 17:00 uur start borrel met vuur en muziek. Om 17.45 uur de winterwandeling. Wie op de fiets komt, verzamelt op 16:45 uur bij de watertoren

Prijs € 45,00 (voor alle gangen, incl. welkomstdrankje)
Aanmelden XL-wildavond

Copyright 2019 Pean |
Ontwikkeld door Convident