Wind of geen wind. That’s the question

24 april 2014

Wind of geen wind. That’s the question

30 april 2014

Zoals je voor skiën bergen nodig hebt, heb je voor zeilen wind nodig. We kunnen bij Pean veel zonder wind maar liever hebben we wel wind. Dinsdag was zo’n dag dat het telkens even wel waait en dan weer niet…. En dan weer wel. Er wordt dan een programma voorbereid voor windstil weer en een programma voor lichte wind.

Zit je als instructeur net lekker in je windstil-weer-programma, voel je opeens een briesje. Zo’n heerlijk verkoelend windje. Het water begint te rimpelen en je wilt maar 1 ding… zeilen! En net als iedereen de boten heeft opgetuigd, valt de wind weer weg. Voor die situaties hebben we de 15 minutenregel. . Voel je het briesje? Kijk dan op je horloge. Is het briesje er na 15 minuten nog? Dan kun je de keuze maken om te gaan zeilen. Als je windstil-weer-programma goed draait, hoeft dat natuurlijk niet persé.

Dinsdagmiddag 29 april was het zover. Het briesje… Het briesje werd echte wind en de 15 minuten waren verstreken. Overal  werden de zeilen uitgerold en voeren de boten weer. Tot… er een enorme donder klonk. Een paar minuten later flitste de eerste bliksem boven de weilanden van Pean en konden we alsnog inpakken en naar de zeilschool toe. Gelukkig duurde het maar kort en kwam er met de regen na de bui ook een mooie wind mee.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident