Wintersporten in eigen land

18 november 2020

Ook zonder Elfstedentocht wintersporten in Friesland

Pean biedt Corona-proof alternatief voor de familievakantie in Oostenrijk. De nieuw gebouwde houten chalets (met Oostenrijkse zit) in combinatie met een mooi aanbod aan buitenactiviteiten zorgen voor een echt wintersport-gevoel. De oplossing voor een actieve familievakantie in hartje Friesland.

De situatie

De overheid roept vanwege Covid-19 iedereen op niet naar de skigebieden af te reizen komende winter. Je twijfelt zelf ook… 1,5 meter in een skilift betekent enorme rijen. Met je mondkapje in de skihut voor de lunch zie je ook niet echt voor je…

Probleem

De wintersportvakantie was wel altijd een vakantie waarbij het hele gezin of meerdere gezinnen met de kinderen weer eens bij elkaar kwamen. Samen buiten sporten, lekker eten, bijpraten en spelletjes spelen bij de houtkachel.

En zo is er alweer iets waar iedereen naar uitkeek van de agenda geschrapt. Een week thuis blijven betekent waarschijnlijk dat jij toch best veel gaat werken en je kinderen een weekje verveling en ‘iPad’ gaan doormaken. En hoe zorgen we er voor dat iedereen volgend jaar wel weer de agenda vrij houdt voor de wintersport.

Oplossing

Gelukkig zijn ook andere oplossingen. Wintersportvakantie bij Pean. Met je gezin of met meerdere gezinnen huur je een chalet of meerdere chalets. Uiteraard staan deze huizen direct aan de piste. ’s Ochtend lekker op tijd opstaan om je eerste rak op een leeg wintermeer te zeilen.

Pean heeft een aantal mooie routes uitgezet op de prachtige Friese meren. Ook zijn er dagen met georganiseerde wedstrijden, flottielje zeilen en voor de vroege vogels heuse ochtend routes om de maagdelijke pistes te betreden bij zonsopgang.

Je kunt broodjes smeren en die op het water of ergens aan de wal op eten. Je kunt ook naar Skihut (de Jister) om daar bijvoorbeeld een rijk gevulde goulashsoep, schnitzel of curry wurst mit pommes te eten.

Na een dag lekker buitenspelen is de skihut omgetoverd tot après-skibar (als dit t.z.t. mogelijk is binnen de Corona regels) en komt iedereen samen om de avonturen van de dag te delen bij een mooi kampvuur. Wie wil kan blijven eten of zelf naar het chalet gaan om te koken.

Een dagje niet zeilen kan natuurlijk ook. Denk eens aan schaatsen in de op 15 minuten gelegen ijstempel Thialf, naar de funzwembaden in de nabije omgeving of 1 van de prachtige Friese stadjes of natuurgebieden.

Voor de niet zeilers in het gezin zijn er vele mooie wandelingen te maken in de omgeving.

Resultaat

Als je nu boekt geef je het hele gezin of de groep gezinnen toch iets om naar uit te kijken! En de wintersportvakantie zelf geeft jullie hetzelfde resultaat als anders: een sportieve gezellige vakantie met veel avontuur.

De traditie om met je gezin of groep is niet doorbroken. Er worden nieuwe verhalen gemaakt die je in 2022 in de sneeuw weer kunt oprakelen. Maar misschien heb je de smaak te pakken gekregen en is Pean Friesland wintersport wel een veel duurzamere manier om die verbinding met elkaar vast te houden en te versterken.

Klinkt dit al goed, stel je deze vakantie dan nog eens voor als het al een week gevroren heeft en toevallig de meren en sloten rondom Pean met een dik pak ijs zijn bedekt. We durven er bijna niet over te beginnen…

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident