Wyldjûn Pean – Kromme Knilles goed bezocht

8 februari 2015

De wildavond die afgelopen zaterdag 7 februari werd gehouden op Zeilschool Pean is met meer dan 80 gasten goed bezocht.

Voor de tweede keer organiseerde de Friese zeilschool en café Kromme Knilles deze culinaire wildproeverij.

“Bij het verzinnen van dit in initiatief hoopten we vorig jaar dat er enkele tientallen geïnteresseerde fijnproevers zouden komen. Nadat het bekend werd hadden we opeens 80 man aan tafel. Dit jaar was het zelfs zo dat we binnen een week nadat de inschrijving was geopend al volgeboekt waren”, verteld Natasja van de Bos van Pean.

Om de beleving compleet te maken kwam bijna iedereen op de fiets naar Pean. “Toen ik even stond uit te puffen zag ik die slinger van 70 fietslampjes over de weg naar Pean gaan. Een prachtig gezicht.” weet Rolf van der Veer van de Kromme Knilles. Aan het begin van de fietstocht werden de gasten getrakteerd op een mooie uitleg van Andries Renema over de geschiedenis van het klooster en de begraafplaats met de klokkenstoel aan de Kleasterwei.

Tussen het voorgerechten en het hoofdgerecht vertelde jager René Couperus als lid van de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging over de jagen. Met een mix van informatie over de jacht en mooie anekdotes wist hij de iedereen te boeien.

Natasja en Rolf kijken tevreden terug op deze mooie avond: “De combinatie van deze prachtige plek, de fietstocht er naartoe en het heerlijke eten is goed.“ Op de terugreis hadden de fietsers geluk. De wind was nog verder naar het noordwesten gedraaid waardoor iedereen voor de wind naar huis toe kon.

www.pean-groepsaccommodatie.nl
www.krommeknilles.nl

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident