Zeilen populair?

7 november 2018

Zeilen populair? Zeker weten!

Je staat er misschien niet snel bij stil, maar de financiële crisis zoals die enkele jaren geleden stevig de kop opstak, heeft ook invloed op zeilen als recreatieactiviteit. Watersport is tenslotte niet de allergoedkoopste vorm van ontspanning, en dat valt te merken als we met z’n allen weer even wat minder te besteden hebben. Gelukkig is de crisis op de huizenmarkt en in bankenland weer grotendeels achter de rug en maakt ook de watersportindustrie de laatste jaren weer een groei door. Cijfers van de HISWA, de brancheorganisatie van de watersport, laten zien dat er in 2016 een groei begonnen is. Een opwaartse trend die in het afgelopen jaren doorgezet heeft. Het consumentenvertrouwen is terug en de koopbereidheid steeg mee. HISWA signaleerde daarbij een aantal trends.

Welkom op het Water

Ten eerste is de belangstelling voor watersport- en recreatie in de voorbije jaren weer toegenomen. Een resultaat waar de campagne Welkom op het Water deels aan bijgedragen heeft. Dit is een initiatief van HISWA en de ANWB om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor onze gedeelde hobby: watersport! Uitwaaien met een kite op zee, sloepvaren door grachten en natuurlijk zeilen op de Nederlandse meren. Watersport is er voor jong en oud en het maakt niet uit of je een beginnende watersporter bent of juist erg ervaren. Het doel van de nationale campagne? Meer mensen, meer uren op het water krijgen. Niet voor niets zijn we ook bij Pean fan, en vind je op welkomophetwater.nl regelmatig ook onze artikelen.

Groei in zeilcursussen

Consumenten en bedrijven kiezen steeds vaker voor zeilen als activiteit voor een origineel uitstapje  familie, vrienden of collega’s. Maar wat nog interessanter is, is de toegenomen populariteit van zeilcursussen. Zeilscholen die bij HISWA aangesloten zijn, waaronder Pean, hebben namelijk te maken met een groeiend aantal cursisten, ook bij jeugdzeilen. Steeds meer zeilscholen hebben in de afgelopen jaren cursussen ontwikkeld voor buiten de traditionele school- en zomervakantieweken. Ook in de weekenden en doordeweeks kun je nu gemakkelijk een plekje vinden om te leren zeilen, en er zijn zelfs samenwerkingen met buitenschoolse opvang om de mogelijkheden uit te breiden.

Kijk eens op https://www.pean.nl/zeilschool/ voor onze mogelijkheden!

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident