Zeilschool Pean op Festivitaal

4 oktober 2018

Zeilschool Pean beweegt en laat bewegen

Friese Zeilschool Pean neemt verantwoordelijkheid op het gebied van vitaliteit en doet mee aan het beweeg & doe festival FestiVitaal

In een maatschappij waarbij vitaliteit steeds belangrijker wordt neemt zeilschool Pean haar verantwoordelijkheid serieus om kinderen tussen de 8 en de 18 aan het bewegen te houden. De zeilschool positioneert haar cursussen op het snijvlak van maatschappelijk belang, volksgezondheid en de zeilsport.

Rijk land met problemen

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch kent het een aantal grote welvaartsproblemen. Er is een groeiende groep kinderen die maatschappelijk buiten de boot valt, ongezond is en niet of te weinig sport.

Door veel thuis op het beeldscherm te zitten, is het niet meer nodig om actief fysiek en sociaal te participeren. Omdat vaak beide ouders werken en de kinderen met hun scherm best een tijdje alleen kunnen zijn, wordt kinderen verkeerd gedrag aangeleerd. Het gevolg is een steeds eenzamere groep kinderen die zichzelf niet kan vermaken zonder beeldscherm.

Direct gevolg van dit gedrag is overgewicht en afnemende motorische vaardigheden en geestelijk onwel bevinden. Wie dit probleem directief aanpakt, leert kinderen aan dat sport een ‘moetje’ is; nodig is om fit te worden.

Op kamp om te sporten

De oplossing voor al deze problemen komt samen in een zeilkamp. Sociale interactie, beweging, buiten zijn en een leuke complexe sport die ontspanning door inspanning biedt. Ouders erkennen direct dat hun kind beter terugkomt van zeilkamp dan dat het erheen ging. Maar 1 week per jaar vindt eigenlijk iedereen te weinig. Kinderen zouden onbeperkt op zeilkamp moeten kunnen.

Onbeperkt zeilen

De vraag uit de markt is helder en het is Pean gelukt om het antwoord daarop te vinden en het betaalbaar te houden. Onbeperkt op zeilkamp en een boot huren. Pean heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om haar aanbod te verbreden naar combinaties van zeilen met school, teamwerk, talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

Hoe werkt het?

Je betaalt in abonnementsvorm een maandbedrag en kunt daarmee onbeperkt op zeilkamp en onbeperkt boten huren. Hiermee is de financiële drempel om meerdere keren op zeilkamp te gaan weg. Het ligt daarmee voor de hand om je kind naar zeilkamp te laten gaan op momenten dat er anders verveling en beeldschermhangen zouden zijn. En vanwege het brede aanbod is er steeds weer iets nieuws te beleven. Waarom zou je dan niet in mei een combinatie van zeilen en examentraining volgen? Of in de kerstvakantie een paar dagen zeilkamp en profielkeuze gaan doen?

Wij zijn er trots op dat er al veel geïnteresseerden zijn en we zelfs vanuit de testfase de eerste leden van deze nieuwe Pean-community hebben mogen verwelkomen

Pean en gezondheid

  • Bij Pean beweegt ieder per dag 8 uur actief:  6 uur zeilen en 2 uur andere activiteiten.
  • Heeft de groep boven de 12 jaar 45 minuten wifi per dag. Voor de groep onder de 12 jaar is er geen beeldschermtijd.
  • Wordt niet gegeten op de slaapkamers. Geen snoep / chips mee op kamp.
  • Koken we elke dag vers eten, met groenten die deels uit eigen tuin komen; en 1 x per week vegetarisch.
  • Pean is en rookvrije zeilschool.
  • Door de afgelegen ligging in de natuur hebben we heel weinig last van fijnstof en uitstoot van industrie.
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident