Zeilschool Pean update corona

17 maart 2020

Beste klanten, instructeurs en cursisten van Pean,

Natuurlijk volgen we bij Pean de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Onze huidige (misschien nuchtere Friese) insteek is dat alle activiteiten gepland vanaf 6 april gewoon kunnen doorgaan. Het blijft natuurlijk lastig, want berichtgevingen veranderen snel op dit moment. Bij Pean zullen we zoals u van ons gewend bent, inspelen op de meest actuele situatie waarbij, veilig, leuk en leerzaam voorop blijven staan. Daarom bieden we de komende weken online-zeilinstructie aan; dat begint woensdag a.s. al!

Komend seizoen
De voorbereidingen op een nieuw seizoen zijn al maanden bezig en die blijven, waar het kan , ook doorgaan. Hierin nemen we ook extra voorbereidingen t.a.v. van hygiëne en reeds bestaande protocollen voor omgang met meerdere zieke cursisten of instructeurs. Zie o.a. ons protocol omgaan met virussen met code rood en code geel. Voorafgaand aan activiteiten bij Pean zult u nog precies geïnformeerd worden over de geldende maatregelen bij uw activiteit.

Online-zeilinstructie
Om kinderen alvast voor te bereiden op de zeillessen die zij deze zomer krijgen, bieden wij vanaf komende woensdag online-zeillessen aan. Steeds in blokken van ongeveer een uur, voor verschillende doelgroepen. LET OP de eerste lessen zijn op:

Woensdag 18 maart om 15.00: Hoe begin met ik zeilen in de optimist?
Geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. Een introductie op het zeilen in de optimist, met o.a. het optuigen, waar zit ik in de boot en tips om thuis te oefenen.

Donderdag 19 maart om 15:00: Hoe begin ik met zeilen in de Pico?
Geschikt voor kinderen van 12-17 jaar. Een introductie in zeilen in de Pico met o.a. hoe tuig ik de boot op, welke onderdelen heeft de boot, waar zit ik in de boot  en hoe ga ik overstag.

De lessen worden live aangeboden vanaf zeilschool Pean en worden gegeven door ervaren instructeurs van Pean. Je kunt tijdens de les vragen stellen aan de instructeurs.

Deelnemen kan via https://www.pean.nl/online-zeilles/ of schrijf je meteen hier in.

Het programma wordt de komende tijd verder uitgebreid, ook daarvoor kunt u kijken op: https://www.pean.nl/online-zeilles/

Pean als coronavrije accommodatie

We zouden Pean niet zijn als we niet de mogelijkheden zouden verkennen om ons steentje bij te dragen aan de vermindering van de huidige praktische problemen in Nederland. Zeker in het geval van een langere periode van lockdown zou onze locatie met twee gescheiden accommodaties juist gebruikt kunnen worden. Onze unieke ligging biedt kansen. Iedereen die bij Pean geweest is, weet dat het zo goed als een eiland is. Met de 300m lange oprijlaan kan de locatie gemakkelijk worden afgesloten van de buitenwereld. Boodschappenbezorging kan geregeld worden (net als elders in Nederland). Kent u groepen, bedrijven, zorginstellingen etc. die graag, afgesloten van de buitenwereld,  door willen of moeten kunnen werken, breng ze dan met ons in contact.

0566631392 of info@pean.nl

We wensen u vanaf Pean veel gezondheid toe.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident