Zeilschool

Bij zeilschool Pean leer je goed zeilen én maak je vrienden voor het leven. Er zijn per jaar twaalf zeilkampen, waarbij er keuze is uit tien verschillenden boten en windsurfen. De duur van de kampen verschilt, en je kunt zowel intern als extern meedoen, kortom voor ieder wat wils! Jouw leeftijd en zeilervaring bepalen de mogelijkheden. We onderscheiden de leeftijdsgroepen als volgt: 8-12 jaar, 12-14 jaar en 15-18 jaar.

Direct boeken 2023

voorinschrijven 2024

Voor volwassenen zijn er ook mogelijkheden om te leren zeilen. Zie:
Volwassenen

Voor families/gezinnen hebben we de mogelijkheid om onder begeleiding van een ervaren schipper uit de omgeving van Pean het water op te gaan met een valk. Dat is geen CWO-zeilles en vaak maar eenmalig. Informeer naar de mogelijkheden. Voor schoolkampen maken we graag een programma op maat.

 

Boten

Een boot die bij je past

Je leeftijd bepaalt in eerste instantie uit welke boten je kunt kiezen. Daarna is bepalend wat je leuk vindt en hoeveel zeilervaring je hebt. Per zeilkamp vaar je in één boottype.

Kielboot, zwaardboot, surfen

In iedere leeftijdsgroep is er keuze uit kielboten en zwaardboten. Vanaf 12 jaar kun je ook voor windsurfen kiezen. In een kielboot vaar je altijd met één of meerdere cursisten samen. De zwaardboten voor beginners vaar je alleen. Ben je een vergevorderde zeiler, dan kun je ook kiezen voor een tweemans zwaardboot.

Wat kies jij?

Als je al weet welke boot je wilt, schrijf  je dan direct in. Heb je nog geen idee? Ga dan naar de pagina voor jouw leeftijdsgroep en bekijk de opties.

Bekijk alle boten

Ga direct naar

Boeken

Enthousiast? Bekijk alle zeilkampen en de beschikbaarheid

Ga naar boeken
 

Speciale kampen

Pean biedt ook schoolzeilkampen; lees hier wat dit allemaal inhoudt.

Schoolzeil
 

Veelgestelde vragen

Houden jullie rekening met mijn dieet? Kan ik samen met mijn oudere zus zeilen?

Ga naar de FAQ
 

Wat maakt Pean zo'n bijzondere zeilschool?

Unieke ligging

Pean ligt direct aan open vaarwater, dus de lessen beginnen direct vanaf de Pean-steiger. Afhankelijk van het weer en je zeilervaring varen we op het ruime water van de Ee en verder, of we zoeken het smallere vaarwater op.

Verblijf

Pean ligt ca. 5 km buiten de bebouwde kom. Veilig, rustig en dus geen aanleiding tot zoeken van vertier elders. Tijdens een zeilkamp is er een dagvullend programma, zowel op het water als aan de wal. Je kunt er ook voor kiezen om alleen overdag mee te doen, maar elders bij of met je familie te overnachten.

Maaltijden

Pean staat bekend om de goede zorgen voor de maaltijden. Altijd een stevig ontbijt, tussen de middag meestal een lunch met iets extra’s en het driegangendiner ’s avonds wordt zoveel mogelijk bereid met verse producten. We houden rekening met diëten en voedselallergieën.

Goede sfeer

Iedereen moet een leuk en leerzaam kamp beleven bij Pean. We houden de kampsfeer dus nauwlettend in de gaten en spreken cursisten waar nodig aan op hun gedrag. Onze zeilschoolstaf is hierop getraind. Heb jij bijzonderheden die je met ons wilt delen? Bel ons dan op zodat we samen zo nodig passende maatregelen kunnen treffen.

unique-selling-point2

Instructeurs

De groep mensen die bij Pean lesgeeft en maaltijden verzorgt, verandert ieder jaar een beetje van samenstelling. De meeste instructeurs en keukenstafleden studeren al, en blijven over het algemeen zo’n vijf jaar actief bij Pean. Een aantal zelfs veel langer.

We hechten veel waarde aan het hoge niveau van de zeillessen en de betrokkenheid van staf bij de kinderen. Daarom investeert Pean veel tijd en geld in hun opleiding. Het is mooi om te weten dat vrijwel alle instructeurs daar hun leven lang plezier van hebben.

Meer over opleiding tot instructeur

Ervaringen

Onze zoon van elf jaar heeft een grandioze week gehad. Goede orde en regel. Lekker eten, goede sfeer en met leuke kampverhalen thuisgekomen. O ja, met zeilen is hij een stuk verder gekomen.

Fam. De Graaf

Wij hebben een voortreffelijk weekend gehad in het voorhuis. We erg hebben daarnaast erggenoten van de sloep op zaterdag. Wij zullen deze accomodatie dan ook zeker in ons achterhoofd houden voor een volgend weekend

Martijn

Wij zijn nu voor de vijfde keer bij Pean geweest en iedere keer is het weer een feest: We leren goed zeilen, het is ‘supergezellig’, de staf is én professioneel én gezellig.

En het eten: dat is echt top.

Het is thuis dan ook altijd weer even wennen zonder snacks bij de lunch of een voorgerechtje.

Tjerk en Wieke Joustra Zus en broer komen al jaren bij Pean

Vanmiddag zijn Job en Anneke teruggekomen van jullie zeilschool. Ze hebben heel enthousiast verteld en hebben het heel erg naar hun zin gehad. De verhalen klinken goed! We begrijpen dat de instructeurs goed begeleid worden en zelf vinden we het positief dat jullie Job in een andere groep hebben geplaatst, omdat hij dan meer kon leren. Ook de complimenten aan de kookstaf.

Dank jullie voor de goede week die Job en Anneke hebben gehad,

Veel succes verder deze zomer en tot ziens.

Natasja Fleer Gezin met jonge kinderen

De leerlingen hebben twee prachtige dagen gehad op deze mooie locatie. Het spelen bij het water, op de trampoline, het klimmen in de grote boom en slingeren aan de touwen, bij het kampvuur en uiteraard het zeilen.

Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt!

Annette Soer Basisschool Zuidwolde

Pean reviews


Bekijk alle zeilschoolbeoordelingen
Copyright 2023 Pean |
Ontwikkeld door Convident