Eten & slapen

Een hele dag buiten bezig zijn maakt hongerig! Goed, lekker en gezond eten is belangrijk. En dat geldt ook voor de nachtrust. De eerste dag zijn de bedtijden soms punt van discussie, maar dat gaat snel over.

De maaltijden

De keukenstaf besteedt veel zorg en aandacht aan de maaltijden. Uit reacties van cursisten blijkt dat dit zeer gewaardeerd wordt! Te beginnen met een stevig ontbijt aan gedekte tafels. Tussen de middag komen we meestal terug bij de zeilschool. Dan is er altijd iets extra’s bij de lunch.  ’s Avonds bestaat het diner uit drie gangen; onze koks zijn zeer creatief als het om vegetarische gerechten gaat. Als je speciale wensen hebt (m.b.t. dieet, allergie), geef dat dan bij je inschrijving aan.

Meer over de heerlijke maaltijden

Slaapkamerindeling

Jongens en meisjes slapen apart per leeftijdsgroep op een kamer. Tijdens het voorseizoen zijn er familiekamers beschikbaar. De kamers zijn 4-, 6- of 8-persoons. Voor ouderen zijn er beperkt tweepersoonskamers beschikbaar.

Als je graag met iemand samen op de kamer wilt slapen (of juist niet), dan houdt Pean daar rekening mee. Daarbij letten we op de verhouding cursisten die elkaar al kennen en niet. Want een gevoel van ’er niet bij horen’ past niet bij onze aanpak.

Bedtijden

Die zijn aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen. Want een goede nachtrust is belangrijk als je de hele week op het water bent. Nog even kletsen hoort erbij, maar niet zo dat anderen daar last van hebben. Bij de jongste groep is voorlezen voor het slapengaan een standaardritueel. De nachtwacht ziet erop toe dat iedereen voldoende slaap krijgt. In iedere slaapaccommodatie is een stafslaapkamer, dus er is altijd iemand van Pean direct bereikbaar ’s nachts.

21.00 uur bedtijd 8-12 jaar
22.00 uur bedtijd 12-14 jaar
23.30 uur bedtijd 15-18 jaar

Buitenruimte

Bij elke accommodatie hoort een eigen steiger om het water op te gaan. Bij zowel Berch als Jister is een terras om buiten te zitten en veel speelruimte en grasvelden.

Sport en spel

Op het sportveld naast de Jister kun je volleyballen en voetballen. Daar houden we ook vaak de avondspelen tijdens de zeilkampen. Op het middenterrein staan een tafeltennistafel en buitenschaakspel.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident