Boeken

Helemaal op de hoogte en enthousiast? Bekijk alle kampen en de beschikbaarheid om te boeken 

Boten

Typen

De keuze is deze leeftijdsgroep het grootst. Als beginner kun je kiezen uit de valk, Pico of surfen. In een valk zit je met meerdere cursisten samen. Een Pico vaar je alleen, net als bij het surfen. Een lesgroep bestaat uit 4-5 bootjes of surfers. Gevorderden kunnen ook de Olympische Laser of Laser Vago kiezen.

Daarnaast is wat je kiest natuurlijk erg persoonlijk. De éen vindt het veel gezelliger om met anderen samen in een boot te varen, de ander doet liever alles alleen.

Bekijk welke boot bij jouw niveau past

Gebouwen

Eten en verblijven in de Jister

Het gebouw de Jister is tijdens de zomerkampen het gebouw voor de jongeren vanaf 12 jaar. In dit gebouw is de eet- en verblijfruimte.  ’s Avonds worden er leuke dingen georganiseerd, soms samen met de 12-14 jarigen, maar de groep 15-18 heeft een aantal dagen ook een eigen programma daarvoor.

Slapen in het Bûthús

Jongens en meisjes slapen per leeftijdsgroep apart op een kamer in het Bûthús. Dat gebouw staat los van de Jister. De kamers zijn 6-, 7- of 8-persoons. Soms slapen cursisten ook in de chaletkamers (4-persoons). Als je graag met iemand samen op de kamer wilt slapen (of juist niet), dan houdt Pean daar rekening mee. Daarbij letten we op de verhouding cursisten die elkaar al kennen en niet. Want een gevoel van ’er niet bij horen’ past niet bij onze aanpak.

Meer informatie over eten en slapen

Aan wal

Eten en Drinken

Een hele dag buiten bezig zijn maakt hongerig! Goed, lekker en gezond eten is belangrijk.
De keukenstaf besteedt daarom veel zorg en aandacht aan de maaltijden. Uit reacties van cursisten blijkt dat dit zeer gewaardeerd wordt! Te beginnen met een stevig ontbijt aan gedekte tafels. Tussen de middag is er meestal iets extra’s bij de lunch. Warm als het buiten koud is of andersom. ’s Avonds bestaat het diner altijd uit drie gangen.

Allergie, geen vlees, dieet?

We kunnen rekening houden met allerhande bijzonderheden. Als we het maar wel van tevoren weten! Onze koks draaien hun hand niet om voor maaltijden voor vegetariërs, veganisten, cursisten die een dieet volgen of een allergie hebben voor bepaalde ingrediënten. Is dit van toepassing, meld het dan bij je inschrijving.

Buitenruimte

Bij elke accommodatie hoort een eigen steiger om het water op te gaan. De Jister heeft twee terrassen om buiten te zitten. Rondom is veel speelruimte met trampoline en schaakspel en grasvelden om te chillen.

Het sportveld naast de Jister is geschikt voor balspelen.

Programma

Dagprogramma

7.30 opstaan en boten klaarmaken
8.00 ontbijt
9.00 zeilen of surfen
12.30 lunch en ontspanning
13.30 weer zeilen of surfen
17.00 terug naar wal en boten nachtklaar maken
17.30 vrije tijd, douchen
18.00 diner

Avondprogramma

18.45 digitime
19.30 theorie
20.00 avondspel
23.00 naar bed

Lees meer

Op tocht

Als het weer het toelaat, gaan we bij de zomerkampen een of meerdere dagen op zeiltocht.
Dan eet je tussen de middag niet op Pean, maar neem je een lunchpakket mee.

Einde van het kamp

Op de laatste dag krijg je van je instructeur je CWO-vorderingenstaat of diploma mee. Daarop staat afgetekend wat je beheerst. Je instructeur geeft je eventueel een advies voor een volgend zeilkamp. Als je Pean nog niet wilt vergeten, koop je nog een Pean-trui. En dan volgt het onvermijdelijke afscheid van je (nieuwe) vrienden en de reis naar huis.

Voorwaarden

Voor een goed verloop van het zeilkamp hanteren wij strikte regels voor bijvoorbeeld zwemdiploma's en het dragen van een reddingsvest.

Lees de voorwaarden
 

Tarieven

Kosten en data

Pean hanteert per zeilkamp verschillende basisprijzen, afhankelijk van duur en periode van het jaar. In de zomer spreiden we daarmee de bezetting. Data en prijzen zeilkampen 15-18 jarigen.

Aanvullende zaken als dekbed, wetsuit, annuleringsverzekering zijn afhankelijk van individuele keuzes.

Bijzondere kampen

Naast de reguliere zeilkampen, is er in de meivakantie een bètakamp. Een combinatie van leren voor school en zeilen; alleen intern.  Kijk voor inhoud van dit kamp onder schoolzeil. Ook het Friese merentrektochtkamp is speciaal voor de groep 15-18 jaar.Boekingsopties

Kortingen
Vroegboeken zomer en herfst 2019: € 10 bij inschrijven vóór 28 januari 2019
Samenboeken: € 10 p.p. bij 2 of meer inschrijvingen tegelijk door de hoofdboeker

Extra’s
Wetsuit huren (vereist bij RS-Tera en RS-Feva): € 5 per dag
Toeristenbelasting bij intern kamp: € 1 per nacht
Dekbedset huren €15 per persoon

Annuleren

Voor zeilkampen gelden de annuleringsvoorwaarden voor groepen m.u.v. de regels voor het annuleringsmoment.

Bekijk de annuleringsregeling

Copyright 2019 Pean |
Ontwikkeld door Convident