Lesniveau

Pean is een CWO-erkende zeilschool

Voor welk niveau schrijf je in?
Een richtlijn is:

  • Niveau I  Je bent beginner, met geen of nauwelijks ervaring.
  • Niveau II  Basisbeginselen heb je onder de knie. Je leert zelfstandig varen onder niet te moelijke omstandigheden.
  • Niveau III  Je kunt zelfstandig varen. Het gaat om uitdiepen van het basisvaren en gevorderdenonderwerpen. Bijvoorbeeld de roll-tack in de zwaardboot en lagerwal bij de kielboot. Bij surfen op niveau III maak je kennis met funtechnieken.
  • Niveau IV Bijzonder niveau, dat je aflsuit met een examen onder CWO-toezicht. Dit is niet voor iedereen haalbaar; het leidt op tot instructeursniveau.

Onder boottypen lees je per type boot voor welke CWO-niveaus je bij Pean kunt inschrijven. Ieder niveau sluit je af met een diploma. Wil je de exacte eisen van de niveaus inzien, kijk dan op de website van CWO.

CWO-eisen niet gelijk bij leeftijdsgroepen
Voor de 8-12 jarigen geeft Pean diploma’s jeugdzeilen. Vertrouwd raken met de boot en plezier krijgen in het zeilen, staat voorop. De eisen van jeugdzeilen zijn lager dan voor een boottype vanaf 12 jaar. Dat betekent dat je met een jeugdzeildiploma-II opnieuw voor niveau II inschrijft (en niet III), als je naar de leeftijdsgroep 12-14 jaar gaat.

Overstap ander boottype
De overstap naar een ander type boot betekent ook pas op de plaats. Met CWO-I diploma kielboot op zak, schrijf je je voor de zwaardboot opnieuw op niveau I in. Die boten verschillen teveel van elkaar om direct naar het volgende lesniveau door te stromen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident