Bètabootkamp / Mini-masterskip

‘Hoog en hard naar de finish’

Het einde van het school jaar komt eraan. Wil of moet je in de meivakantie nog even knallen op een bètavak voor je eindexamen of je overgangslijst? Samen met vakdocenten werk je via jouw persoonlijke leerplan aan een hoger cijfer. In de ochtend studie, in de middag zeilen. ’s Avonds wordt er in opdrachten een link gelegd tussen de bètavakken en zeilen, hierdoor gaan de bètavakken nog meer voor je leven!

Lees meer

Eindexamentraining

”Hijs de zeilen voor de examenstorm”

Doe je dit jaar eindexamen en zie je er tegenop? Weet je niet hoe je moet beginnen met voorbereiden? Of voel je al maanden stress? Kom dan naar de eindexamentraining bij de Pean. Tijdens deze eindexamentraining helpen we je fit, gefocust en vol goede moed deze laatste fase van je middelbareschooltijd in te gaan. Voorafgaand aan de examentraining bij Pean vindt er een intake plaats met een ervaren coach en docent. Tijdens dit gesprek stel je samen een persoonlijk leerplan voor jouw training op. Tijdens de training gebruiken we zeilen als middel om te ontspannen en geestelijk en fysiek sterker te worden.

Lees meer

Hoe is schoolzeil ontstaan?

Op het zeegaande zeilschip de Wylde Swan draait al 11 jaar een uiterst succesvol programma Masterskip. Bovenbouwleerlingen havo/vwo gaan 6 weken oceaanzeilen en eilanden bezoeken. Onderweg houden zij hun gewone schoolvakken bij en verbeteren ze hun bètavakken sterk. Natuurlijk kan niet iedereen zich zo’n reis veroorloven. Dichterbij huis biedt Pean nu een onderwijstrip in het klein. De docenten die het onderwijsprogramma succesvol vormgeven op de Wylde Swan, komen dit ook bij Pean doen. Er is 1 docent op ca. 7 cursisten aanwezig.

Avontuurlijk leren

Bekijk het online magazine 'Avontuurlijk leren'. Met meer achtergrond over de filosofie van avontuurlijk leren en de toegevoegde waarde voor de leerlingen.

Download magazine
 

Leerplan op maat

Je bespreekt jouw plan van aanpak met de docent om te zorgen dat het realistisch, haalbaar en meetbaar is. Afhankelijk van weer en periode wisselen leren en zeilen elkaar tijdens het kamp. Ervaren en enthousiaste docenten, vooral in de exacte vakken, helpen je bij het schoolwerk en leervormen. Zeilinstructeurs van Pean zorgen voor de zeillessen, soms samen met de docenten.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident