Boten

Tijdens een zeilkamp vaar je in één type boot. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Typen

De keuze is in deze leeftijdsgroep groot. Als beginner kun je kiezen uit de valk, Pico of surfen. In een valk zit je met meerdere cursisten samen. Een Pico vaar je alleen, net als bij het surfen. Een lesgroep bestaat uit 4-5 bootjes of surfers, waarbij de instructeur in een motorbootje meevaart. Gevorderden kunnen ook de Feva-XL kiezen.

Daarnaast is wat je kiest natuurlijk erg persoonlijk. De éen vindt het veel gezelliger om met anderen samen in een boot te varen, de ander doet liever alles alleen.

Zeilervaring

Voor de RS Feva-XL moet je minimaal je diploma II in de Pico hebben. Als je rechtstreeks uit het jeugdzeilen tweemanszwaardboot komt, moet je diploma II hebben in de kleine Feva om in de Feva-XL te kunnen varen. De eisen voor het jeugdzeilen zijn namelijk minder hoog dan voor zeildiploma’s vanaf 12 jaar en het zeiloppervlakte van de XL is aanzienlijk groter.

Bekijk welke boot bij jouw niveau past

Gebouwen

Eten en verblijven in de Jister

Het gebouw de Jister is tijdens de zomerkampen het gebouw voor de jongeren vanaf 12 jaar. In dit gebouw is de eet- en verblijfruimte.  ’s Avonds worden er leuke dingen georganiseerd, soms samen met de 15-18 jarigen, maar de groep 12-14 heeft een aantal dagen ook een eigen programma daarvoor.

Slapen in het Bûthús

Jongens en meisjes slapen per leeftijdsgroep apart op een kamer in het Bûthús. Dat gebouw staat los van de Jister. De kamers zijn 6-, 7- of 8-persoons. Soms slapen cursisten ook in de chaletkamers (4-persoons). Als je graag met iemand samen op de kamer wilt slapen (of juist niet), dan houdt Pean daar rekening mee. Daarbij letten we op de verhouding cursisten die elkaar al kennen en niet. Want een gevoel van ’er niet bij horen’ past niet bij onze aanpak.

Meer informatie over eten en slapen

Aan wal

Eten en Drinken

Een hele dag buiten bezig zijn maakt hongerig! Goed, lekker en gezond eten is belangrijk.
De keukenstaf besteedt daarom veel zorg en aandacht aan de maaltijden. Uit reacties van cursisten blijkt dat dit zeer gewaardeerd wordt! Te beginnen met een stevig ontbijt aan gedekte tafels. Tussen de middag is er meestal iets extra’s bij de lunch. Warm als het buiten koud is of andersom. ’s Avonds bestaat het diner altijd uit drie gangen.

Dieet, medicatie, heimwee?

We houden altijd rekening met vegetariërs en cursisten die een dieet volgen. Geef aan bij je inschrijving welke ingrediënten je niet verdraagt. Dat geldt ook voor eventuele medicatie. Als het handig is als wij je eraan herinneren, meld het dan vooraf.

Zijn er andere bijzonderheden waarvan we op de hoogte moeten zijn? Dan horen we dat graag. Denk aan bijvoorbeeld gedrag of zaken in de persoonlijke sfeer. Je bent heus niet de enige!

Buitenruimte

Bij elke accommodatie hoort een eigen steiger om het water op te gaan. Bij zowel Berch als Jister is een terras om buiten te zitten en veel speelruimte en grasvelden.

Bovendien is er een groot schaakspel en tafeltennistafel op het gezamenlijke terrein. En naast de Jister ligt een groot grasveld waar gesport kan worden.

Programma

Ontvangst bij aankomst

Zodra je bij Pean aankomt, ontvangt jouw instructeur je. Hij of zij vertelt op welke kamer je je spullen kunt neerleggen. Ouders kunnen even kennismaken met je instructeur, eventuele bijzonderheden doornemen, en gaan daarna weer weg.  Dan start jouw zeilkamp echt, vaak met een ludiek thema.

Dagprogramma

7.30 opstaan en boten klaarmaken
8.00 ontbijt
9.00 zeilen of surfen
12.30 lunch en ontspanning
13.30 weer zeilen of surfen
17:00 terug naar wal en boten nachtklaar maken
17.30 vrije tijd en douchen
18.00 diner

Avondprogramma

18.45 digitime
19.30 theorie
20.00 avondspel
22.00 naar bed

Lees meer

 

Op tocht

Als het weer het toelaat, gaan we bij de zomerkampen een of meerdere dagen op zeiltocht.
Dan eet je tussen de middag niet op Pean, maar neem je een lunchpakket mee.

Einde van het kamp

Op de laatste dag krijg je van je instructeur je CWO-vorderingenstaat of diploma mee. Daarop staat afgetekend wat je beheerst. Je instructeur geeft je eventueel een advies voor een volgend zeilkamp. Als je Pean nog niet wilt vergeten, koop je nog een Pean-trui. En dan volgt het onvermijdelijke afscheid van je (nieuwe) vrienden en de reis naar huis.

Voorwaarden

Voor een goed verloop van het zeilkamp hanteren wij strikte regels voor bijvoorbeeld zwemdiploma's en het dragen van een reddingsvest.

Lees de voorwaarden
 

Tarieven

Kosten en data

Pean hanteert per zeilkamp verschillende basisprijzen, afhankelijk van duur en periode van het jaar. In de zomer spreiden we daarmee de bezetting. Zie data en prijzen zeilkampen 2024.

Aanvullende zaken als dekbed, wetsuit, annuleringsverzekering zijn afhankelijk van individuele keuzes.

Bijzonder kamp voor 14 jarigen
Naast de reguliere zeilkampen, is er in de meivakantie een bètakamp. Een combinatie van leren voor school en zeilen; alleen intern en voor bovenbouwleerlingen middelbare school. Kijk voor inhoud van dit kamp onder schoolzeil.

Direct boeken 2024

 

Boekingsopties

Kortingen
De zeilkampen lopen steeds vroeger vol. Tot 1 december is er speciale korting voor vaste klanten, daarna meestal tot eind januari vroegboekkorting. Samenboeken levert ook een korting op. Daarvoor moet er een hoofdboeker zijn, die voor meerdere cursisten tegelijk boekt.

Extra’s
Wetsuit huren (vereist bij zwaardboten en surfen): € 5 per dag
Toeristenbelasting bij intern kamp: € 1 per nacht
Je kunt ook een dekbed met overtrek en kussensloop huren als extra. Eigen slaapzak meenemen volstaat ook overigens.

Annuleren

Voor zeilkampen gelden de annuleringsvoorwaarden voor groepen m.u.v. de regels voor het annuleringsmoment.

Bekijk de annuleringsregeling

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident