Voorwaarden & tarieven

Online boeken

Inschrijven voor een zeilkamp geschiedt online via je eigen gebruikersaccount. Kom je er niet uit? Dan kan Pean een account voor je aanmaken, waarna je zelf het wachtwoord kunt aanpassen. Wijzigingen in de boeking zijn op deze manier voor zowel jezelf als voor Pean altijd te raadplegen.

Deelname aan zeillessen

 • Zeilniveau: Als blijkt dat je zeilervaring veel minder is dan dat je hebt aangegeven, kan Pean je in een andere lesgroep of zelfs boottype indelen.
 • Zwemmen: Als je je inschrijft voor een zeil- of surfkamp moet je kunnen zwemmen.
 • Zwemvest: Iedere cursist draagt op het water verplicht een Pean-zwemvest. Neem je liever je eigen mee, dan is dat op eigen risico.
 • Wetsuit: Verplicht bij zwaardboot- en surfcursussen. Heb je er zelf geen, huur er dan een bij Pean. Dat kun je bij je boeking aanvinken.
 • Helm: Verplicht vanaf windkracht 4 voor zwaardbootzeilers; je krijgt er een van Pean te leen.
 • Zeilkleding: Deze verschilt iets per type boot. In je account zie je wat voor jou geldt. Je kunt ook de meeneemlijst voor zeilkamp algemeen raadplegen.
 • Foto’s: Als je deelneemt aan een zeilcursus, verleen je Pean toestemming om foto’s die tijdens het kamp gemaakt worden, te gebruiken voor promotiedoeleinden.

Tarieven en betaling

De tarieven variëren per zeilkamp en boottype:  data en prijzen zeilkampen 2024. Bijkomende kosten zijn er alleen als je een dekbed of wetsuit van Pean wilt gebruiken. Toeristenbelasting (€ 1 per nacht) wordt automatisch bij de interne boeking verwerkt evenals de bijdrage van €6 voor een zeilkamp voor de Garantieregeling pakketreizen. Dit is een wettelijke regeling waaronder de interne zeilkampen vallen.  Daarnaast biedt Pean de optie een annuleringsverzekering bij de boeking af te sluiten. Bij boekingen tussen 1 december 2022 en 1 februari 2023 gelden vroegboekkortingen. De totale hoogte van bijkomende kosten en kortingen blijken bij de inschrijving.

Bij boeking online betaal je in principe direct het volledige cursusgeld. Cursisten die niet online (kunnen) boeken, kan Pean handmatig inboeken. Daarna ontvang je een factuur. Als de betalingstermijn met meer dan 4 weken overschreden wordt zonder opgaaf van reden, behoudt Pean zich het recht voor je boeking te annuleren. De administratiekosten bedragen in dat geval €25 per zeilkamp van een cursist.

VZR Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Pean gebruik van de garantieregeling VZR Garant. Je kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling lees je op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Pean niet worden verleend, kun je contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Annulering

Onze annuleringsregeling is conform de algemene voorwaarden van de HISWA (zie hieronder). Dit betekent dat je afhankelijk van het annuleringsmoment tot aan de aanvang van het zeilkamp de volgende kosten verschuldigd bent (met een minimum van € 75):

 • tot 3 maanden voor aanvang: 15% van het totale cursusgeld
 • tot 2 maanden voor aanvang: 50% van het totale cursusgeld
 • tot 1 maand voor aanvang: 75% van het totale cursusgeld
 • binnen 1 maand voor aanvang: 100% van het totale cursusgeld

Als je annuleert en gelijktijdig iemand anders aanmeldt voor die opengevallen plaats, ben je alleen € 25,- administratiekosten verschuldigd. Je kunt via Pean, uitsluitend direct bij je boeking, een annuleringsverzekering afsluiten. Premie: 5,5% van het verschuldigde cursusgeld. Bij een gegronde reden neemt de verzekering de annuleringskosten over.

Op deelname aan de zeilcursussen van Pean zijn de HISWA voorwaarden voor vaarscholen van toepassing.

Copyright 2023 Pean |
Ontwikkeld door Convident