Zwetend op de fiets met 788 duizend volgers

5 februari 2023

De Optimist. Persoonlijke ondernemersverhalen

Zwetend op de fiets met 788 duizend volgers

Sinds ik twee kinderen heb, is het in de winter moeilijk voor mij om tijd te vinden om te sporten. Daarom heb ik een kleine ruimte ingericht om binnen te fietsen. Ik kan dan toch nog snel even sporten, terwijl ik de babyfoons bij me heb. Vanavond was ik net 15 minuten aan het zweten op mijn fiets toen mijn vrouw Ida binnenkwam en zei: “Wow, dit moet je zien…”

Ze liet me haar telefoon zien met een Instagram-post van Pean-buiten die was gedeeld op het kanaal “World’s Best Airbnb”. Het account heeft 788.000 volgers… Ik kon net half hijgend uitbrengen: “Wow, cool, maar ik kijk straks even…” Ik kon niet bedenken wat dit voor de rest van de week voor gevolgen zou hebben.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier!

 

 

Extra boekingen

Naast zeilen ben ik al een tijd grote fan van online marketing, omdat het veel verschillende mogelijkheden biedt en de resultaten gemakkelijk meetbaar zijn. Toen ik een uur later na het douchen mijn laptop opende om mijn mail te controleren, was ik verrast. Ik had vijf nieuwe boekingen, wat leuk is op een “gewone” dinsdagavond.

De volgende ochtend vraagt mijn collega, die geen Instagram heeft, om hulp met de volle info-mailbox. De hele ochtend beantwoordden we samen vragen van mensen over de hele wereld die graag bij Pean-buiten willen verblijven.

Toen ik tijd vond om Google Analytics te openen, viel mijn mond open. In de afgelopen 24 uur hadden we net zoveel bezoekers gehad op onze website als in de afgelopen halfjaar. Het bleef de rest van de week zo doorgaan. We kregen in één week net zoveel boekingen binnen als normaalgesproken in twee maanden.

Onvoorspelbaar

Wat een geweldige week! Dit maakt voor mij het ondernemen zo leuk. Het is onvoorspelbaar en maakt me extra trots op wat we bij Pean hebben bereikt. Bovendien leer ik weer een belangrijke les over online marketing. Toen ik ermee begon, richtte ik me vooral op het meten en sturen van kosten per conversie. Maar sinds mijn collega Esther bij ons is begonnen, richten we ons ook meer op het delen van de mooie verhalen en beelden over Pean en de mensen die hier wonen en werken. Dit doen we via Instagram of andere kanalen zoals dit persoonlijke ondernemersverhaal. Het is leuk om te doen en we krijgen lovende reacties, maar ik heb nog niet kunnen meten welk effect dit heeft op de conversie.

Na de repost op “World’s Best Airbnb” begrijp ik beter dat niet alles in online marketing te sturen en te meten is, maar als je maar zichtbaar bent en mooie verhalen deelt, komt de conversie vanzelf. Ik ben blij met de boekingen en heb enorm veel plezier in het delen van verhalen en beelden met jullie.

Het allerleukste vind ik natuurlijk om jullie hier te vertellen hoe je de rust en ruimte van Pean het beste kunt ervaren. Dus als je nog niet hebt geboekt, is dit echt het moment om te kijken naar de live beschikbaarheid op www.peanbuiten.nl. Je mag ons altijd even mailen, appen of bellen als je meer wilt weten over de beschikbaarheid.

Tot snel bij Pean!

Groeten, Rienk

Klik hier om onze beschikbaarheid te zien

Iedere week De Optimist in je mailbox?

Schrijf je hier in!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident